top of page

Vliegreizen met kinderen als single mom

Bijgewerkt op: 1 dag geleden

10 handige tips om het jou makkelijker te maken tijdens vliegreizen met kinderen

Vliegreizen met kinderen kunnen een hele onderneming zijn, vooral voor single moeders. Het plannen, inpakken en omgaan met onverwachte situaties onderweg kan behoorlijk stressvol zijn. Maar geen zorgen, als ervaringsdeskundige sta ik voor je klaar om je te helpen met nuttige tips en adviezen om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen. Lees verder voor praktische tips die je kunt gebruiken tijdens je volgende avontuur in de lucht!


Voorbereiding is het halve werk

1. Maak een uitgebreide paklijst: Zorg ervoor dat je een gedetailleerde paklijst maakt die alles omvat wat je nodig hebt voor zowel jezelf als je kind. Denk aan kleding, luiers, speelgoed, snacks, medicijnen en belangrijke documenten. Dit helpt om niets belangrijks te vergeten en geeft je rust in de dagen voorafgaand aan de reis.


2. Boek de juiste vluchten: Probeer vluchten te boeken die aansluiten bij het slaapschema van je kind. Nachtvluchten of vroege ochtendvluchten kunnen handig zijn omdat je kind dan wellicht een groot deel van de reis slaapt. Vergeet ook niet om stoelen te kiezen die handig zijn voor ouders met kinderen, zoals stoelen met extra beenruimte of dichtbij de toiletten.


3. Bevestig speciale behoeften: Als je specifieke benodigdheden hebt, zoals een kinderbedje of speciale maaltijden, zorg er dan voor dat je dit ruim van tevoren aangeeft bij de luchtvaartmaatschappij. Dit voorkomt verrassingen en zorgt ervoor dat alles klaar staat wanneer je aan boord gaat.


Inpakken als een pro

4. Pak slim in voor je handbagage: Zorg ervoor dat je een goed georganiseerde handbagage hebt met alle essentiële spullen binnen handbereik. Denk aan luiers, vochtige doekjes, snacks, speelgoed, een extra set kleding, en eventuele medicatie. Gebruik transparante zakken om alles overzichtelijk te houden en gemakkelijk terug te vinden.


5. Overweeg een draagzak of draagdoek: Een draagzak kan een lifesaver zijn tijdens het reizen. Het houdt je handen vrij terwijl je door de luchthaven navigeert en geeft je kind een gevoel van veiligheid en comfort. Bovendien maakt het in- en uitstappen van het vliegtuig een stuk makkelijker.


6. Buggy's die in de cabine mogen: Een buggy die je mee de cabine in mag nemen als handbagage, is makkelijk opklapbaar en erg licht. Zo hoef je je vermoeide kind dat al wat groter (en dus ook zwaarder) is niet helemaal te tillen naar de bagageband en kan het lekker zitten en rondkijken terwijl je op de koffers wacht.


Tijdens de vlucht

7. Maak gebruik van entertainment: Zorg voor voldoende afleiding en entertainment voor je kind. Dit kan variëren van favoriete speelgoed en boeken tot gedownloade films en spelletjes op een tablet. Vergeet niet om koptelefoons mee te nemen die passen bij het hoofd van je kind.


7. Snacks zijn je beste vriend: Houd altijd een voorraadje snacks bij de hand. Kinderen kunnen honger krijgen op de meest onverwachte momenten en een vertrouwde snack kan helpen om ze kalm en tevreden te houden. Kies voor gezonde opties, maar een paar traktaties kunnen ook geen kwaad.


8. Hydrateer en beweeg: Zorg ervoor dat je kind voldoende drinkt tijdens de vlucht om uitdroging te voorkomen. Laat je kind af en toe opstaan en bewegen om stijfheid te vermijden, vooral tijdens lange vluchten. Een wandeling door het gangpad kan wonderen doen.


Extra tips voor de moeder

9. Vraag om hulp: Wees niet bang om hulp te vragen aan het cabinepersoneel of medepassagiers als je dat nodig hebt. Mensen zijn vaak bereid om een helpende hand te bieden, vooral als ze zien dat je het druk hebt met je kind.


10. Neem tijd voor jezelf: Als het even kan, probeer dan ook een momentje voor jezelf te vinden om te ontspannen. Een korte ademhalingsoefening of een paar minuten lezen in een tijdschrift kan je helpen om je batterijen weer op te laden.


Reizen met kinderen kan uitdagend zijn, maar met de juiste voorbereiding en een positieve instelling kun je het proces een stuk gemakkelijker maken. Onthoud dat het belangrijkste is om flexibel te blijven en te genieten van de reis, ongeacht de obstakels die je onderweg tegenkomt. Veilig reizen en veel plezier op je volgende avontuur!vliegtuigreis als single mom


Liefs Martine

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page