top of page

New York - voor gevorderden

Bijgewerkt op: 28 feb. 2023

Ben je al een paar keer in deze wereldstad geweest en heb je de meeste toeristische trekpleisters al bekeken? Dan heb ik hier een paar leuke to-do’tjes als je je weer eens in the Big Apple begeeft.


Ellen’s Stardust Diner // 1650 Broadway, New York

Dit is echt ‘Dinner and a Show’ ten top. Eerlijk is eerlijk… voor het eten hoef je hier niet naartoe te gaan. Deze über Amerikaanse diner serveert net als ieder ander burgers & fries. Maar zoals het Amerikaanse spreekwoord roept: You don’t go there for the food, you go there for the view! En uitzicht heb je zeker, of nou ja… zicht. In deze diner kan je tijdens het eten genieten van wannabe musical sterren die de leukste nummers zingen en er een ware show van maken. Zo’n twintig obers wisselen elkaar af en zingen samen de hele dag non stop musical nummers en Disney classics. Je zou denken; welke gek gaat hier nou naartoe? Ja ik dus! En ik ben zeker niet de enige. Het kan zelfs zijn dat je in de rij moet wachten tot er een plekje voor je is. Maar dit is gewoon te hilarisch voor woorden en zeker de moeite waar.


Juniors // 45th Street B/W Broadway & 8th Ave – 1626 Broadway @ 49th Street, New York

Tijdens mijn eerste bezoekje in New York werd ik meegenomen naar deze diner. Nog een diner? Ja, nog één. Maar niet zomaar eentje hoor. Juniors heeft de meest verrukkelijke cheesecake die je ooit zal proeven. Behalve de bekende classic hebben ze nog tig verschillende smaken. De laatste keer dat ik dit geweldige etablissement betrad ging ik voor de Red Velvet cheesecake. Juniors heeft twee locaties in Manhattan en nog een in Brooklyn, dus altijd ‘om de hoek’.


The Standard Hotel // 23 East 4th Street, New York

Als je je wandeling over de High Line hebt gemaakt is het ongetwijfeld tijd voor een drankje. En waar kan dat nou beter dan in een van de RooftopBars met een uitzicht waar je U tegen zegt. The Standard heeft een prachtige lounge waar de medewerkers rondlopen die in kleding zijn gestoken die zo van de catwalk komt. Je kan een plekje aan de bar vinden maar als je geluk hebt is er nog ruimte op een van de zitjes die je een prachtig uitzicht geeft over de stad. En ik kan je zeggen, vanaf de fifty-something floor, is dat je moeite zeker waard. Wauw! Manhattan, de Eastriver, Hoboken en New Jersey in één panorama. Het is er dan ook wel een chique aangelegenheid maar je komt op je sneakers ook gewoon binnen hoor :) Dan nog een laatste tip… ga even naar het toilet. Waarom? Doe maar gewoon, dan zie je het vanzelf (letterlijk!).


Serendipity III // 225 E 60 Street, New York

[Serendipity – the occurrence and development of events by chance in a happy or beneficial way.] Eén van mijn favorieten! Dit leuke lunch tentje met een hele uitgebreide kaart is bekend van de gelijknamige film met John Cusack en Kate Beckinsale en heeft zo’n leuke aankleding. Ik vind het zelf een beetje lijken alsof je Alice in Wonderland binnenstapt :) Reserveren is in veel gevallen wel noodzakelijk en soms is het een gevalletje van serendipiteit en kan je zo aan tafel. Frozen Hot Chocolate met karamel, een van de heerlijke zoetigheden op de kaart is een hardloper van de zaak. Deze oxymoron laat je tanden eruit vallen zodra de gigantische coupe voor je neus wordt gezet, maar oh, wat een heerlijkheid. Het is overigens geen slecht idee om ‘m met z’n tweeën te eten, en dan nog is het een uitdaging om tot de bodem te komen.


Discover New York


54 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page