top of page

4 tips - als single moeder op vakantie met je kind

Bijgewerkt op: 10 uur geleden

Misschien doe je het al jaren? Misschien twijfel je je of dit iets voor jou is? Als single moeder op vakantie met je kind. Ik heb er inmiddels 5 trips op zitten met Jesse en de volgende twee vakanties staan alweer op de planning. We kijken er al een tijdje naar uit.

Dit blogartikel bevat affiliate links. Als je op een van deze links klikt en een aankoop doet, ontvang ik een commissie zonder extra kosten voor jou.


Het is heel begrijpelijk als je het spannend vindt. Maar juist dan is het wellicht een goed idee om je eigen grenzen te verleggen. Ik heb afgelopen vakantie de 'fout' gemaakt om altijd aan te staan waardoor ik overspannen thuiskwam. Vrijwel meteen ging ik weer aan het werk zonder een moment rust. Dat dus nooit meer!


In deze blog deel ik daarom 4 tips met je voor een leuke, avontuurlijke vakantie met je kind waardoor jij ook kan genieten.


Start de dag vroeg

Vroeg? Vakantie is toch om uit te slapen? Dat is voor iedereen natuurlijk anders. Maar in mijn geval is uitslapen met een peuter enigszins verleden tijd. Ik heb het hier ook niet over om 5.00 uur opstaan, maar 30 minuten eerder dan je kind. Zo kan je zelf ontspannen wakker worden, een kopje koffie maken en misschien een kleine work-out doen voordat de dag echt begint.


Maak een plan

Wat wil je vandaag gaan doen? Wil je 1 grote activiteit gaan ondernemen, 2 bezienswaardigheden bezoeken, wil je een bepaalde route wandelen of ga je naar het strand? Wat je ook kiest, je hebt een doel voor ogen en daardoor loop je jezelf niet voor de voeten. Bedenk ook of je ergens wilt gaan lunchen of dineren, of dat je vandaag in je appartement of hotel eet. Zo weet je ook wanneer het tijd is om terug te keren naar je verblijf.


Snacks

"Mama, ik wil iets eten." Als ik dat hoor gaan mijn nekharen direct overeind staan. Je zal zien dat je net ergens bent waar geen restaurants of winkels zijn. Dus ik ga altijd bepakt en bezakt op pad. Een gezonde koek, vers fruit en groente in stukjes gesneden, in lekdichte bakjes in een klein koeltasje. Verder gaat er ook altijd een grote fles water mee om de dorst te lessen.


Schermtijd loslaten

Hebben jullie thuis ook een strikte schermtijd? Wij ook. Maar tijdens de vakantie laat ik dat los. Door een kwartiertje hier en daar extra achter de tablet geeft het je kind een speciaal vakantiemomentje. Wel zeg ik er altijd bij dat wanneer we terug zijn we weer minder filmpjes gaan kijken, zo geef je aan dat dit bijzonder is. En dat extra kwartiertje geeft jou de gelegenheid om een hoofdstuk van een boek te lezen of te genieten van een glaasje wijn.


Extra tip voor jou als moeder: als jij net als ik soms overprikkeld raakt door gillende kinderen en drukke ruimtes dan kan ik je de Loop Earplugs absoluut aanraden. In een druk restaurant geven de 'Experience plugs' de gelegenheid om wel lekker naar het geklets van je kind te luisteren maar het verzacht de omgevingsgeluiden waardoor je net even iets meer kan ontspannen.Ben jij al een keer als single moeder op vakantie met je kind geweest? Ik ben ook heel benieuwd wat jij doet om volop van je vakantie te genieten.


Ik kies er bij een vakantie met een peuter bewust voor om in een appartement te verblijven. Zo hebben we genoeg ruimte - in tegenstelling tot een hotelkamer - als we 'thuis' zijn en het geeft mij een fijnere basis omdat er vrijwel dezelfde faciliteiten zijn als in ons eigen huis. Wanneer je kind op bed ligt kan je dan van je eigen programma genieten zonder dat je erg stil moet zijn omdat er een kleintje in het bed naast je ligt. Wil jij weten waar je op kan letten bij het zoeken naar een appartement via Airbnb? Bekijk mijn handige checklist.


Happy travels!


Liefs MartineRecente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page