top of page

9 handige items om altijd in de auto te hebben

Bijgewerkt op: 11 jun.

Een korte rit naar oma en opa of een roadtrip naar je vakantiebestemming. Waar je ook naartoe rijdt, het is in mijn beleving vaak een uitdaging om er heelhuids aan te komen. Jesse vind het gelukkig leuk en gezellig om samen in de auto te zitten. We spelen spelletjes als ik-zie-ik-zie en dierengeluiden raden. Ook zingen we liedjes mee met de radio. Ik vind het zo leuk dat hij Purple Rain van Prince, Paradise by the Dashboard Light van Meatloaf en Dance Dance Dance van Justin Timberlake kan meezingen.


Maar al deze dingen vallen soms niet in de smaak dus dan heb ik altijd wat dingen voor handen om onze eindbestemming enigszins rustig te halen.


#1 Rozijntjes

Deze heb ik altijd naast mij liggen. Het is naast een gemakkelijke ook een gezonde snack. Jesse kan het zelf open maken en de rozijntjes eruit pakken wat meteen een bezigheid is om weer een paar minuten verder te zijn. Een ander makkelijk snackje zoals een fruitreep of verpakt koekje kan natuurlijk ook. Het is maar net wat je kleintje lekker vindt.


#2 Water

Ik neem altijd zijn drinkbeker mee als we op pad gaan. Maar een extra flesje water is nooit verkeerd voor als de rit iets langer duurt dan gedacht of ik de drinkbeker nog thuis in de keuken heb laten staan. Plastic flesjes hebben absoluut niet mijn voorkeur maar ik kan je zeggen dat het wel een paar keer mijn redding was om deze in de auto te hebben liggen.


#3 Speelgoed

Een aantal toet-toet auto's doen het bij Jesse altijd goed. Hij maakt er zijn eigen verhaaltjes mee en mijn deelname aan het verhaal is makkelijk te doen ondanks dat ik achter het stuur zit.


Extra tip: bind het speelgoed met een touwtje aan de hoofdsteun van de stoel zodat ze het zelf kunnen pakken als ze het laten vallen.


#4 Luierzakjes

We zijn al even 'uit de luiers' maar luierzakjes zijn zo handig om bij je te hebben. Om vieze of natte kleren in te doen na een bezoekje aan de kinderboerderij of speeltuin.


#5 Schone kleren

Na al dat gespeel in de kinderboerderij of speeltuin is het ook handig om een extra setje kleren in de auto te hebben. Of als je net niet op tijd een wc hebt kunnen vinden en je te maken hebt met een natte onderbroek. Ik bewaar het setje (aangepast op het seizoen) in een ziplock zakje.


#6 Billendoekjes

Handjes poetsen, snottebellen wegvegen of de billetjes. Deze doekjes zijn natuurlijk overal voor te gebruiken en daarom super handig om bij je te hebben.


De billendoekjes van Kruidvat Pure mogen worden doorgespoeld in de wc. Dus ook handig na een ongepland toiletbezoekje.


#7 Potje

Wij hebben een potje van Potette Plus. Ontzettend handig want deze kan je als potje (met een inlegzakje) gebruiken maar ook als toiletbrilverkleiner door simpel de pootjes uit te klappen. Met een bewaarzak ligt deze altijd schoon achterin de auto voor als de nood hoog is.


#8 Desinfecterende handgel

Een makkelijke oplossing voor als je je handen niet kan wassen. Ik heb meerdere flesjes op verschillende plekken in de auto liggen want deze gel zorgt ervoor dat alle handen in een flits weer fris en schoon zijn.


#9 Kleed

Stop je spontaan bij een speelplek als je op vakantie bent of zie je een perfecte plek voor een picknick dan is een kleed ook handig om mee te nemen.


De meeste spullen heb ik in een grote 'mama-tas' gestopt en staat achter de bijrijdersstoel zodat ik er zelfs tijdens het rijden bij kan als het nodig is.


Als single ouder bedenk je zelf vaak handige 'hacks' om alles een beetje makkelijker te maken. Met deze tips hoop ik het jou ook wat makkelijker te maken.


handige items voor in de auto


Laat onzekerheden je er niet van weerhouden om te blijven ontdekken samen met je kindje. Ik kan het ook, dus jij ook!


Liefs Martine

24 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page