top of page
  • Foto van schrijverMartine

Zwangerschapsyoga

Bijgewerkt op: 2 jul. 2019


Zwangerschapsyoga

In het begin van mijn zwangerschap dacht ik dat ik nog net zoveel kon blijven fitnessen als ik al deed. Al snel kwam ik erachter dat ik daar de energie niet voor had. Nu ben ik blij als ik twee keer in de week naar de sportschool kan. En dan is het ook nog zo dat mijn workout toch wel aangepast moet worden; geen rechte buikspieren trainen en minder zwaar tillen. Dat laatste vooral omdat ik na drie kwartier al kapot ben :)Omdat ik toch nog wat meer wilde doen maar niet zo zwaar ben ik op zoek gegaan naar een yogastudio die zwangerschapsyoga aanbood, die een yogales gaf die aangepast was voor zwangere dames (en dus geen andere poespas erbij haalde), die voor een ontspanningsmomentje zou zorgen en tegelijkertijd me lekker liet bewegen. En die heb ik gevonden!


Bij RocketYoga in Arnhem kan ik (onder andere) elke maandagavond genieten van een lesje yoga waarbij ik kan rekken en strekken en me op mijn ademhaling kan focussen. Omdat de les natuurlijk vol zit met andere zwangere dames is het ook leuk om voor en na de les wat te kletsen en te horen hoe iedereen haar zwangerschap ervaart. Er staat altijd een kopje thee klaar met een koekje om nog van te genieten als je klaar bent.


Voordelen van zwangerschapsyoga

1. Lichamelijke voordelen – je versterkt en tegelijkertijd versoepelt je spieren in je hele lichaam wat natuurlijk handig is bij een groter wordende buik en ook als je straks een kleine op je arm mag tillen. Je lichaam verandert en je houding ook. Zo kan er extra spanning op je bekken komen en yoga kan eraan bijdragen dat je sterker wordt en je houding verbeterd.

2. Ontspanning – er komt heel veel op je af in de negen maanden dat je je kleintje aan het ‘maken’ bent. Yoga geeft je een moment om tot rust te komen, je op je ademhaling te concentreren en de geest te ontspannen.

3. Contact – bij veel ademhalingsoefeningen maak je contact met je baby. Zeker vanaf de vijfde maand reageert je baby als je je hand op je buik legt. Door rust te creëren wanneer je contact maakt, geef je deze rust ook door aan je baby.


Discover zwangerschapsyoga

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page