top of page
  • Foto van schrijverMartine

Sevilla

Bijgewerkt op: 9 feb. 2023

Warm, warmer, Sevilla! Zodra je het vliegveld uitkomt is de zon er om je een grote warme knuffel te geven. Tenminste, dat was bij mij het geval. Een lang weekend of een week, je kan je altijd vermaken in Sevilla.


Favoriete wijken

Waar je ook loopt in de stad, je proeft, ruikt en voelt de gezelligheid, de warmte en de hartelijkheid van het Spaanse Zuiden. Je zal overal leuke dingen zien en tegenkomen, maar hier zijn een paar van mijn favoriete wijken.


Santa Cruz – kerken, kerken en nog een paar kerken. Patio’s om over te wandelen en steegjes om door te slenteren. De gezellige sfeer hangt hier gewoon in de lucht.

Feria – winkeltjes met vintage en antieke ‘dingetjes’ zorgen voor het beeld in deze wijk. Elke donderdag is er de Mercado del Jueves (de donderdag markt) en is de moeite waard om te bezoeken als je de kans hebt.

Triana – deze wijk is aan de andere kant van het water maar heel leuk om hier te wandelen. Het La Cartuga klooster en de botanische tuinen wil je niet missen. Sevilla staat gelijk aan Flamenco en in deze wijk, en vooral de straten San Jacinto, Rodrigo de Triana en Pureza, zie je deze traditie nog veel voorbij komen.


Sightseeing

Metropol Parasol – plaza de la encarnación 14

Ook wel bekend als Las Setas de Sevilla zijn een must om te beklimmen. Ik bedoel, waarom zou je deze paddenstoelen geen bezoekje willen brengen? :) Als je dan toch boven bent kan je heel mooi over de stad kijken.

Alameda de Hércules

Dit plein heeft veel restaurantjes en barretjes waar je heerlijk van een hapje en drankje kan genieten. Ook zit hier een barretje, El Viajero Sedentario, waar je lekkere koffie kan halen, biertjes en wijntjes. Binnen staat vol met boeken welke je kan lezen als je daar bent en misschien ook wel kan lenen als je het lief vraagt :) Eens per week is hier ook een open mic night waar beginnende artiesten hun werk kunnen laten zien in de vorm van zang en poëzie.

Mercado del Arenal – c/ pastor y landero 8

in één van de oudste wijken van de stad is deze centrale markt te vinden met een maritieme uitstraling vanwege de nauwe band met de haven. In de markt zijn leuke artistieke winkeltjes te vinden.

Plaza de España

Dit moet je gewoon zien. Een 200 meter breed plein voor het gebouw met galerijen die verwijzen naar de provincies van Spanje. Ook een leuk idee is het ‘nemen’ van een paard en wagen voor een tour door het park.

Real Alcázar de Sevilla – patio de banderas s/n

Een koninklijke tuin (die ook echt wordt gebruikt door de koninklijke familie) achter Moorse muren waarvan je stijl achterover slaat. Sinaasappelbomen, olijfbomen, watervalletjes en muren en muren vol bebloemde groenigheden. De rij is vaak heel lang maar dit mag je niet missen. Je kan ook tickets online bestellen zodat je niet hoeft te wachten en houd de openingstijden in de gaten www.alcazarsevilla.org.

Catedral Santa María de la Sede & Giralda – avenida de constitución s/n

Het grootste kerkgebouw in gotische stijl ter wereld! Zelfs als je niet staat te springen om ‘cultureel te doen’ is dit een absolute must see. Je kan een tour doen door de kathedraal en je moet zeker de Giralda toren beklimmen. Deze toren heeft geen trappen omdat de religieuze heren van die tijd te paard omhoog gingen om de klokken te luiden. Een prachtig uitzicht staat je te wachten als je aan het bijkomen bent van de klim maar een goede work out is het zeker.

Garlochi – c/ Boteros

Dit unieke barretje staat vol (en dan ook echt vol) met Jezus en Maria beeldjes. Probeer het drankje wat vernoemd is naar de bar, delishious! En het schijnt ook zo te zijn dat dit een echte trekpleister voor ‘beroemdheden’ is, dus je moet hier absoluut naartoe.Eten & drinken

Muelle de Nueva York – paseo de las delicias 3

Na een wandeling door het park en langs het water is dit een perfecte plek om een lekkere cocktail te drinken. Een super gezellige lounge bar waar veel locals na het werk een lekker drankje komen doen. Bij de buren (Manhattan River Bar) is het trouwens net zo leuk.

La Chalá – puerta real 6

Tapas ten top! Je kan hier niet reserveren dus zorg wel dat je er op tijd bij bent want hier wil je zeker een hapje eten. De sfeer is hier zo gezellig met de kleurrijke setting dat het Sevilla schreeuw.

Maquila Bar – delgado 4

Huisgebrouwen biertjes van de tap waarvan je het brouwproces kan volgen terwijl je één van de smaken proeft. Of een ander drankje natuurlijk. Maar de locatie alleen al is super leuk om te bezichtigen.

Bar La Jara – san esteban 34

Een van de barretjes waar de locals elkaar ontmoeten, een drankje doen na het werk en een borrelhapje meepakken.


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page