• Martine

Bananenbrood


Wie kan er nou niet genieten van een lekker plakje bananenbrood? Zeker als je het zelf maakt en de oven die lekkere geur verspreidt door de keuken. Mmm... En het zo makkelijk om te maken!


Wat heb je nodig?

- 150 gram amandelmeel

- 50 gram havermout fijn gemalen

- 50 gram gedoogde dadels

- 3 rijpe bananen

- 3 (vegan*) eieren

- 1 tl bakpoeder

- handje ongezouten noten


En verder ook:

- Blender of (staaf)mixer

- Bakblik


Hoe maak je het?

1// zet de oven aan op 180 graden

2// mix de bananen, dadels en de (vegan) eieren in de blender

3// voeg het amandelmeel, havermout en bakpoeder samen en roer door elkaar

4// hak de noten grof en voeg deze aan de bananenmix en vervolgens voeg je dit alles toe aan het meel

5// doe de mix in het bakblik en zet in de oven voor 45 minuten

6// prik met een satéprikker in het bananenbrood om te kijken of het gaar is, dit zie je als de prikker er droog uitkomt. Zo niet, dan zet je het bananenbrood nog even terug in de oven tot deze helemaal gaar is


Discover... bananenbrood


* Vegan ei: een vegan ei is heel makkelijk te maken door één lepel chiazaad aan te lengen met 2 eetlepels water. Zet het mengsel weg voor 5 minuten zodat het dezelfde structuur als een ei krijgt.

5 keer bekeken
  • B-small

MELD JE HIER AAN

voor de nieuwsbrief

  • Black Instagram Icon
  • Bloglovin'